Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Boeiende avond Richard Martens in Den Bosch | COVS Den Bosch e.o.

Boeiende avond Richard Martens in Den Bosch

Het was een geslaagde avond met betaald voetbalscheidsrechter Richard Martens in de persruimte van stadion de Vliert op donderdag 6 oktober 2022 in het kader van de week van de scheidsrechter. Aan de hand van mooie beelden en anekdotes vertelde Richard zijn ervaringen in het scheidsrechters metier.

Richard begon de avond met een juiste spelregeltechnische beslissing, maar in de praktijk meestal niet zo handig is om toe te passen. In het begin van zijn carriere kende hij een strafschop toe vanwege hands. Bij nader inzien en bewijs doordat de afdruk van de bal op de borst was te zien, draaide hij de beslissing terug. Spelregeltechnisch zeer juist, maar de aanwezige toeschouwers tastten in het duister. Richard heeft hiervan geleerd en sindsdien blijft hij bij zijn genomen beslissing.

Jan van Thiel vertelt Richard Martens over skiete Willie

Voordat Richard begon aan zijn carriere als scheidsrechter had hij 1 grote droom. Een gouden medaille willen. Maar hij stelde daarbij direct de vraag: Waarin? Voetbal ging het niet worden en ook een andere sport werd het niet. Tot het moment dat hij de fluit ging hanteren bij zijn club VVR uit Rijsbergen. Van het 1 kwam het ander.

Richard gaf tijdens de avond in de persruimte van FC Den Bosch aan om graag de interactie van het publiek te willen. Hij gaf een aantal keuzes op waarop het publiek uit mocht kiezen. Spelregels, beelden, VAR? Alles was mogelijk. Met name de VAR kwam uitgebreid aan bod, omdat Richard daar regelmatig ingezet wordt.
Waar houdt de VAR zich zoal mee bezig was de grote vraag. Het antwoord daarop was vrij helder. bij een doelpunt, strafschop, directe rode kaart en persoonsverwisseling.

Beelden van heel vroeger had Richard niet op zijn netvlies. Maar gelukkig zat Jan van Thiel daarvoor in de zaal. Hij legde eventjes haarfijn uit waarom Willie van der Kuijlen Skiete Willie werd genoemd.

Voor de scheidsrechters in de regio Den Bosch was het een mooi event en bijzondere ervaring in de week van de scheidsrechter.

#scheidsbedankt

Vers is het lekkerst
//