Spelregelronde 4

Vragen ronde 4.  Antwoorden zenden voor 25 januari 2017 naar jwillems1957@home.nl

Tussenstand onderaan antwoorden ronde 1

 

Vraag 1
Een speler is door de scheidsrechter naar de kant verwezen om zijn uitrusting in orde te maken, dan mag de speler het veld weer betreden als:

A: Als hij tijdens het spel een teken krijgt van de scheidsrechter
B: Als hij tijdens het spel een teken krijgt van de eerste assistent-scheidsrechter
C: Als hij tijdens het spel een teken krijgt van de 4e official

Vraag 2
Een toeschouwer probeert binnen het doelgebied de bal tegen te houden, die in het doel dreigt te gaan. Hij raakt de bal, maar deze verdwijnt toch in het doel. Wat is de spelhervatting?

A: Een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal geraakt werd.
B: Een scheidsrechtersbal.
C: Een aftrap na geldig doelpunt.

Vraag 3
Tijdens een correct genomen vrije schop schiet een speler de bal snel met opzet voorzichtig tegen een tegenstander, die vlak voor de bal staat, aan, om de bal nogmaals te kunnen spelen. Wat zal de scheidsrechter nu moeten beslissen?

A: Hij toont de nemer een gele kaart en laat de vrije schop overnemen.
B: Hij onderbreekt het spel en laat de vrije schop overnemen.
C: Hij laat gewoon doorspelen.

Vraag 4 
De scheidsrechter onderbreekt het spel omdat hij zag dat een verdediger het speelveld verliet en één van de wisselspelers van de tegenpartij (die aan het warmlopen waren) in het gezicht spuwde. Hoe zal de scheidsrechter nu moeten handelen?

A: Hij toont de verdediger een rode kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop voor de tegenpartij op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
B: Hij toont de verdediger een gele kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal nabij de zijlijn.
C: Hij toont de verdediger een rode kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.

Vraag 5
Tijdens het spel slaat een speler vanuit het speelveld een assistent-scheidsrechter die op de zijlijn loopt. Hoe zal het spel hervat moeten worden nadat de scheidsrechter het spel heeft onderbroken en de aanvaller een rode kaart heeft getoond?

A: Hij hervat het spel met een directe vrije schop op de zijlijn.
B: Hij laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de zijlijn.
C: Hij laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.


alfazon
Cock van der Loo
//