Spelregelteam Den Bosch weer naar de Landelijke finale!

Het spelregelteam van de COVS Den Bosch is er op vrijdag 6 april 2018 wederom in geslaagd – nu op eigen kracht – de landelijke finale te halen.
Het team bestaande uit Bayram Cakir, Jan Willems & Nico Opstraat behaalde in totaal 271 punten. 8 punten meer dan nummer 2 Breda 1.
Zowel Nico als Jan behaalde een honderd procent score van 100 punten.
Bayram bleef vandaag iets achter maar bleek ruim voldoende te zijn voor een teamprestatie van formaat.
Bij dit team hoorde ook de reserves Nizam Kaya en Stan Goedhart. Hassan Cakir & Cor van Dartel waren verhinderd.
De stand-in coach voor deze avond was weer in goede handen van ons teamlid Joop van Balsfoort.
Een vermelding waardig was ook de aanwezigheid van good old Jo Brus. Jo kwam op eigen houtje naar Eindhoven. Bedankt Joop & Jo.
De vele lange, vaak met felle discussies voerende oefenavonden heeft tot dit sublieme resultaat geleverd. Proficiat boys!
De zaalprijs winnaar werd ook een prooi voor een teamlid van Den Bosch, Nizam Kaya werd eerste gevolgd door Stan Goedhart.

De districtfinale zuid 1 werd gehouden in het clubgebouw van COVS Eindhoven ‘de Stip’. Net als de voorronde was de organisator in handen van COVS Valkenswaard. Omdat Valkenswaard geen eigen clubhuis heeft mocht men, ook deze keer,  gebruik maken van de accommodatie van ‘de Stip ‘.

De wedstrijd begon met het afnemen van de schriftelijke vragenronde. Deze werd in het algemeen niet als zeer moeilijk ervaren.
Daarna waren 5 digitale vragen en 5 quizvragen aan de beurt. Enkele vragen waren discutabel omdat niet alle vragen taalkundig goed waren weergegeven.
Ook enkele antwoorden stonden verkeert geprojecteerd. Hier had de spelleider ‘onze eigen ‘ Leo van Beurden ons vooraf al op gewezen dat hij, bij enkele vragen, zou ingrijpen.
Leo kweet zich goed van zijn taak!
Het laatste onderdeel waren de beeldvragen. Daar werd op een enkeling na goed gescoord.

Het NK spelregels voor COVS teams wordt dit jaar georganiseerd door het jubilerende COVS Eindhoven (90 jaar) en wordt gehouden op zaterdag 9 juni 2018.
Support altijd welkom!

Eindstand districtfinale spelregels Zuid 1

1 Den Bosch 271
2 Breda 1 263
3 de Langstraat 234
4 Tilburg 228
5 Breda 2 222
6 Valkenswaard 193
Individueel klassement
1 Nico Opstraat 100
Jan Willems 100
3 Sjaak van Esch 95
alfazon
Cock van der Loo
//