Not Found

The requested URL was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Spelregelteam verdienstelijk 3de op NK | COVS Den Bosch e.o.

Spelregelteam verdienstelijk 3de op NK

Spelregelteam haalt zeer verdienstelijk 3de  plek in finale!

Het spelregelteam bestaande uit Bayram Cakir, Nico Opstraat en Jan Willems haalde afgelopen zaterdag 9 juni een knappe 3de plaats in de landelijke finale die door de jubilerende  COVS Eindhoven (90 jaar) in hun clubgebouw ‘De Stip’ gehouden werd. Reserve was Nizam Kaya en de coach Leo van Beurden.
Helaas waren de overige teamleden Hasan, Stan, Cor en ’mentor’ lid Joop die dag verhinderd. Jo Brus kwam ons ’s-middags nog supporteren.
Omdat we weken voorafgaande goed hadden geoefend reden we met veel vertrouwen richting Eindhoven.
Na een welkomstwoord van de voorzitter van COVS Eindhoven Jan Suurd en de landelijke COVS voorzitter Pol Hinke kon er eindelijk gestart worden.
De aftrap was zoals gebruikelijk 10 schriftelijke vragen. De kop was eraf ook al waren er twijfels bij enkele vragen in de zaal te bespeuren.
De punten van de schriftelijke ronde komt traditiegetrouw pas op het einde van de dag. De wedstrijd werd gevolgd door twee rondes van 2 x 5 leesvragen.
Deze waren goed te doen door ons team.  Daarna kwamen de mondelinge vragen.  Dit onderdeel kostte ons vorig jaar in Heerenveen zo goed als zeker de 1e plaats, zodat we vele avonden peentjes gezweet hebben met het oefenen hiervan.  Inderdaad was het ons gelukt een goede mondelinge ronde ervan te maken. Beter als het vorig jaar maar liepen nu ook weer iets achter op onze rivalen. De tussenstand gaf al een reëel beeld wie er zouden gaan strijden om de kampioensbeker. RSV Rotterdam had 152 punten. Venlo 145 en kort daarop Den Bosch met 138 punten.
De organisatie COVS Eindhoven schotelde ons  ’s-middags een heerlijke lunch voor.

Na de pauze kregen we ieder 6 beeldvragen voorgeschoteld. Hier werd door ons heel goed gescoord. Tussenstand: RSV Rotterdam 204 punten. Venlo  197 en Den Bosch 190 punten. Als laatste kwamen de quizvragen aan de beurt. Hier werd in het algemeen weinig fouten gemaakt.
Nu kon het lange wachten beginnen tot de prijs uitreikingen. De juryvoorzitter begon met de mededeling dat 3 spelregelfanaten in de zaal met een gelijk aantal punten van 127 eerste waren geëindigd. Er zou een barragevraag volgen om tot een individuele winnaar te komen. Dat waren Colin Prooij en Franklin Berg van RSV Rotterdam die moesten strijden tegen ons teamlid Jan Willems. Franklin mocht starten, de andere werden naar buiten gebracht. Jan was als tweede aan de beurt en Colin als laatste.
De vraag luidde: noem zoveel mogelijkheden wanneer de scheidsrechter over zal gaan tot een scheidsrechtersbal. Colin had 5 goede antwoorden, Jan had er 6 goed en de winnaar met 7 goede antwoorden werd Franklin Berg. Nu het totaal klassement: Op de plaatsen 8 t/m 4 kwam de naam van COVS Den Bosch niet voor. We waren op zijn minst verzekert van de derde plaats. Een podium plek met een mooie beker. En ja hoor Den Bosch was derde geëindigd met 341 punten. Het jeugdige team van Venlo werd prima tweede met 368 punten. En de winnaar werd net als het afgelopen jaar met een ongelofelijke punten aantal van 380. Chapeau Rotterdam & Venlo. Individueel klassement na barrage.

1. Franklin vd Berg, RSV Rotterdam 127 (7)  punten
2. Jan Willems, COVS Den Bosch 127 (6)
3. Colin Prooij, RSV Rotterdam 127 (5)

 

Nico werd zéér verdienstelijk zesde met 124 punten. Bayram had het moeilijk vandaag en kwam niet verder dan 90 punten. Speelde de ramadan hem dan toch enige parten.
Het team was gematigd tevreden! In de twee jaar achter elkaar eindigen bij de TOP 3 is iets om trots op te zijn. Maar voor de sportman geldt maar een plek…..!
Good old Jo Brus met al zijn wijsheid sprak de nu al legendarische woorden ‘jongens wees trots jullie de beste zijn van Zuid 1 en bijna van heel Zuid.

 

Totaal Klassement.

 

1. RSV Rotterdam 380 punten
2. Venlo 361
3. Den Bosch 341
4. Schagen Den helder 339
5. Drachten 322
6. DSV Deventer 321
7. Eindhoven e.o. 282
8. Gouda 217

 

Rest ons alleen nog COVS Eindhoven te danken voor de gastvrijheid en organisatie. De Eindhovense vragen voorlezer Nick Ooms kweet zijn taak met verve.
Je merkte dat er een historisch feit had plaatsgevonden. Er was enkele discussie moment geweest tijdens alle gestelde spelregelvragen.
De LCS had haar huiswerk perfect gedaan.

Een speciaal bedankje van het team is voor onze grote inspirator, coach Don Leo  !!

Cock van der Loo
Autoservice Cock van der Loo
//