Spelregelvragen ronde 6.

Spelregelvragen ronde 6.  Antwoorden ronde 5 en tussenstand zie spelregels 2016-2017

Vraag 1:
Een speler van partij A schiet de bal op het doel van de tegenpartij. Op dat moment staat een medespeler van hem buitenspel, maar volgens de scheidsrechter niet strafbaar. Hij laat dan ook doorspelen. De ingeschoten bal wordt echter tegen de doellat geschoten en komt dan voor de voeten van deze buitenspel staande medespeler terecht, die geen moeite heeft alsnog te scoren. Wat moet de scheidsrechter hier beslissen?

 1. Hij keurt het doelpunt goed en laat hervatten met een aftrap na geldig doelpunt.
 2. Hij geeft een indirecte vrije schop wegens buitenspel op de plaats waar de buitenspel staande speler de terug-stuitende bal in het doel schoot.
 3. Hij geeft een indirecte vrije schop wegens buitenspel op de plaats waar de medespeler stond voordat de bal tegen de lat werd geschoten.

Vraag 2:
Een verdediger, die met toestemming het speelveld heeft verlaten om ander schoeisel aan te trekken, loopt daarna zonder toestemming van de scheidsrechter het speelveld weer in. Een aanvaller loopt op dat moment in de richting van het doel, met alleen nog de doelverdediger voor zich. De bal wordt hem – net binnen het strafschopgebied – correct afgenomen door de zojuist in het speelveld gekomen verdediger. Wat moet de scheidsrechter hier beslissen?

 1. Hij zal het spel onderbreken. De speler dient het spel weer te verlaten, en vervolgens zal hij het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
 2. Hij zal het spel onderbreken. De speler terugsturen buiten het speelveld. Hem een gele kaart tonen en vervolgens het spel hervatten met een indirecte vrije schop op de plaats waar de bal was toen het spel werd onderbroken.
 3. Hij zal het spel onderbreken. De overtreder de gele kaart tonen en het spel hervatten met een indirecte vrije op de plaats waar de speler het speelveld in kwam zonder toestemming van de scheidsrechter.
 4. Hij zal het spel niet onderbreken en bij het passeren van genoemde speler hem even vermanend toe spreken, dat hij dit de volgende keer anders moet doen.

Vraag 3:
Een trainer komt nabij de middenlijn het speelveld in en beledigt op een grove wijze de scheidsrechter. De scheidsrechter onderbreekt het spel. Hoe moet hij nu verder handelen?

 1. De scheidsrechter stuurt de trainer naar de reservebank terug en hervat met een scheidsrechtersbal.
 2. De scheidsrechter stuurt de trainer van het veld en hervat met een directe vrije schop.
 3. De scheidsrechter stuurt de trainer van het veld door het tonen van de rode kaart en hervat met een scheidsrechtersbal.
 4. De scheidsrechter stuurt de trainer van het veld door het tonen van de rode kaart en hervat met een indirecte vrije schop.

Vraag 4:
De bal is op het middenveld in het spel. De scheidsrechter ziet nu dat een speler het speelveld uitstapt om zijn tegenstander, die al buiten de lijnen staat, een klap te geven. De scheidsrechter onderbreekt het spel. De slaande speler wordt weggezonden door het tonen van de rode kaart. Op welke wijze moet het spel worden hervat?

 1. Met een strafschop.
 2. Met een directe vrije schop.
 3. Met een indirecte vrije schop.
 4. Met een scheidsrechtersbal.

Vraag 5:
Tijdens de rust is een speler vanwege toiletbezoek te lang in de kleedkamer achtergebleven en de wedstrijd is zonder hem hervat. Deze speler betreedt vervolgens zonder toestemming van de scheidsrechter het speelveld en wordt in het strafschopgebied van de tegenpartij door een tegenstander tegen de benen geschopt. Op dat moment constateert de scheidsrechter, dat deze speler zich tegen de regels op het speelveld bevindt. Wat moet de scheidsrechter beslissen als hij hiervoor het spel heeft onderbroken?

 1. Hij stuurt de schoppende speler van het speelveld, toont de speler die zonder toestemming zijn team completeerde een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop tegen de schoppende speler.
 2. Hij stuurt de schoppende speler van het speelveld, toont de speler die zonder toestemming zijn team completeerde een gele kaart en laat het spel hervatten met een indirecte vrije schop tegen deze speler.
 3. Hij stuurt de schoppende speler van het speelveld, toont de speler die zonder toestemming zijn team completeerde een gele kaart en laat het spel hervatten met een strafschop tegen de schoppende speler.
 4. Hij stuurt de schoppende speler van het speelveld, toont de speler die zonder toestemming zijn team completeerde een gele kaart en hervat het spel met een scheidsrechtersbal.

 

alfazon
Cock van der Loo
//