De COVS Den Bosch e.o. is onderdeel van de landelijke COVS met totaal 5500 leden. Tussen de landelijke organisatie en onze COVS zit organisatorisch het District Zuid I. De COVS Den Bosch e.o. is opgericht 30 november 1926 en heeft thans om en nabij 100 leden.

Onze organisatie is een vereniging voor én door (voetbal)scheidsrechters (veld en zaal). De COVS Den Bosch e.o. biedt ook verenigingsscheidsrechters en voetbalverenigingen de nodige service. We komen op voor de belangen van alle scheidsrechters.

Denk hierbij aan begeleiding, het bestrijden van agressie op de velden, de hoogte van de onkostenvergoedingen en een transparant beleid op gebied van arbitrage. Daarnaast bieden we als sportvereniging een thuisbasis voor alle scheidsrechters. We organiseren trainingen en andere activiteiten én bieden extra faciliteiten.

De speerpunten van de vereniging zijn het op peil houden en verder ontwikkelen van de spelregelkennis en de conditie middels de wekelijkse groepstraining bij OJC Rosmalen. Daarnaast organiseren wij jaarlijks activiteiten waarbij ook de ’thuisblijvers’ aan mee mogen doen, zoals Nieuwjaarsreceptie, kaartavonden, spelregelavonden en fietstocht plus Jeu de Boule toernooi. Ook zal er in de week van de scheidsrechter een gastspreker uitgenodigd worden.