Den Bosch behaalt mijlpaal tijdens zaalvoetbaltoernooi

Op een warme winterdag in januari heeft de zaalvoetbalploeg van de Bossche scheidsrechtersvereniging bij het zaalvoetbaltoernooi Zuid I een absolute mijlpaal bereikt in de geschiedenis van het bijna 90 jaar van zijn bestaan. Ik hoor u denken: hebben we dan eindelijk een prijs kunnen pakken in de zaal? Na jaren van hard trainen, zwoegen en ‘doorselecteren’ is er eindelijk een resultaat geboekt? En het ijzersterke team van Zeeuws-Vlaanderen dan? Nou, ik kan u gerust stellen: die prijs hebben we niet gewonnen. De voetbal kwaliteiten binnen ons team zijn niet van een dusdanig niveau dat wij een goed geoliede machine als (pakweg) Zeeland even kapot spelen. Ik zal u even introduceren aan het team en dan zult u zien dat bovenstaande conclusie geheel terecht is. We hebben namelijk gespeeld met de sterren Jordi “Cruijff” Arendonk, Martijn “de tank” Feijen, Nizzam “oefa” Kaya, Lamber “ik ben echt nog in de 50” Walschots, Rick van (on)Geloven(lijk), ondergetekende en…. Melanie Verheul. Jawel, zie daar ook meteen de mijlpaal: een dame in ons midden!

zaalvoetbaltoernooi Zuid I Team Den Bosch 2016

Op de dag van het toernooi bleek maar weer eens hoe verschrikkelijk innoverend we als vereniging zijn, Melanie was de enige vrouw op het toernooi en keepte heel verdienstelijk, sterker nog: ze heeft ook een assist en een doelpunt op haar naam weten te zetten! Noem het maar niets.

Dat je als vereniging niet met twee titels naar huis kunt gaan (naast “meest innoverende vereniging”) en dus ook andere teams een keer hun moment van glorie moet laten beleven, hoefden we deze helden niet te vertellen. De doelpunten en bijbehorende punten werden dus weggegeven als warme broodjes, waarbij we zelfs een punt over hadden voor het team van De Langstraat zodat ze eens van die vervelende 0 punten af kwamen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat we laatste wilden worden, dus de combinatie Bergen op Zoom/Roosendaal hebben we wel lekker opgerold. Uiteindelijk leverde het getoonde spel een mooie 5e plaats op, en daarnaast ook nog een 3e plaats op de sportiviteitsranking. Eigenlijk kun je dus wel stellen: een 1e, een 3e en een 5e plaats is gewoon 3x een top 5 notering. Volgend jaar gaan we voor de treble!.

Niels

Vers is het lekkerst
//