Lintje voor Jan van Leijenhorst

Jan van Leijenhorst heeft afgelopen zaterdag een lintje ontvangen. Tijdens de jubileumreceptie van onze scheidsrechtersvereniging COVS Den Bosch e.o. maakte niemand minder dan burgemeester Ton Rombouts zijn opwachting. Rombouts benoemde Jan van Leijenhorst, erelid van onze vereniging, tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege o.a. het vrijwilligerswerk dat Jan voor onze vereniging heeft verzet. Wij feliciteren Jan vanaf deze plaats met deze mooie onderscheiding!

Het Brabants Dagblad berichtte het volgende over de onderscheiding van Jan van Leijenhorst:

Bosschenaar Jan van Leijenhorst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Rombouts heeft de versierselen zaterdag opgespeld tijdens het 90-jarig bestaan van de scheidsrechtersvereniging COVB ’s-Hertogenbosch.
Decorandus (70) is vanaf 1971 actief op het gebied van sport. Van 1971 tot 1988 is hij scheidsrechter geweest bij de KNVB. Vanaf 1989 is Van Leijenhorst vrijwilliger voor de Vereniging voor Centrale Organisatie van Voetbal Scheidsrechters ’s-Hertogenbosch (COVS). Tussen 1989 tot en met 2002 was hij penningmeester van het dagelijks bestuur en van 1989 tot en met 2001 penningmeester van de jubileumcommissie. Tussen 2002 en 2011 heeft decorandus de vereniging ondersteund. Sinds 2011 is hij weer bestuurlijk actief, namelijk als voorzitter van de jubileumcommissie voor het 90-jarige jubileum van COVS ’s-Hertogenbosch.

Bij de KNVB begeleidde decorandus van 1992 tot 2003, als commissielid WOAB (Werving, Opleiding, Arbitrage en Behoud), (geblesseerde) scheidsrechters. Tenslotte is hij sinds 2003 bestuurslid van de Tuchtcommissie KNVB District Zuid I.

lintje-jan-van-leijenhorst

Vers is het lekkerst
//