Theo Kezer actief in de nacompetitie

Een van onze actieve scheidsrechters, de heer Theo Kezer, uit Den Bosch had op Tweede Pinksterdag een mooie aanstelling ontvangen. Hij mocht de tweede nacompetitie wedstrijd tussen Spoordonkse Boys en Den Dungen begeleiden met de neutrale assistenten Martijn Feijen (penningmeester van onze COVS) en Koos den Braber. De eerste wedstrijd was geëindigd in 2-2, dus het kon nog alle kanten op.

The

Na een goede warming-up ging de wedstrijd van start. Theo zat er van begin af aan kort op en opvallend was dat hij goed gepositioneerd stond, zodat hij overtredingen van meet af aan goed kon beoordelen. Beide teams kwamen daardoor goed aan voetballen toe ondanks het slecht bespeelbare veld. Na een vroege voorsprong voor de thuisvereniging (Spoordonkse Boys) moest Theo resoluut ingrijpen toen Den Dungen een aantal felle duels uitvocht op het middenveld. Twee (zeer) terechte gele kaarten waren het gevolg en Theo had gelijk de wedstrijd weer onder controle. Nog voor de rust werd het 1-1.

In de rust werd kort de prestatie uit de eerste helft geëvalueerd om vooral de samenwerking met de beide neutrale assistenten te optimaliseren. Deze samenwerking was de gehele wedstrijd prima te noemen, maar werd naarmate de wedstrijd vorderde nog beter. Bovendien is het soms ook wennen om ineens met neutrale mensen te staan die weten wat ze doen.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Den Dungen liep uit naar een 1-4 overwinning, terwijl de arbitrage de wedstrijd tot een goed einde bracht (met nog een, overigens ook terechte, gele kaart aan de kant van Spoordonkse Boys).

De winnaar van dit tweeluik, Den Dungen, heeft zich geplaatst voor de beslissende ronde en zij zullen uitkomen tegen Woenselse Boys, die redelijk eenvoudig Steensel aan de kant zette. Dat betekent dat Den Dungen promotie nog in eigen hand heeft en dat Spoordonkse Boys na één seizoen in de derde klasse is gedegradeerd naar de vierde klasse. We wensen alle betrokken teams veel succes in het vervolg.

 

Vers is het lekkerst
//