Lorenzo Cairo fluit 600ste officiële wedstrijd!

Een van onze bekendste leden binnen de COVS Den Bosch is dit weekend Scheidsrechter Lorenzo Cairoalweer toe aan zijn 600ste wedstrijd voor de KNVB. Lorenzo Cairo is een bekende verschijning in de regio en toch ook wel daarbuiten.

Lorenzo is in 2001, op 16 jarige leeftijd, begonnen als scheidsrechter voor de KNVB. Dat Lorenzo talent had voor het fluiten was ook binnen de KNVB al snel bekend en op 20-jarige leeftijd maakte hij reeds de stap naar de C-lijst. Zijn debuut in het betaald voetbal volgde al snel met een wedstrijd in de Jupiler League, daar waar hij zijn opwachting mocht maken bij Haarlem-Emmen. In totaal heeft Lorenzo 7 jaar rondgelopen in het betaald voetbal, met uiteindelijk 20 wedstrijden in de Jupiler League tot gevolg.

Helaas werd in 2011 zijn contract bij de KNVB niet verlengd, maar toch was dit voor Lorenzo geen reden te stoppen met fluiten. Inmiddels fluit Lorenzo alweer een aantal seizoenen in de topklasse en haast ieder jaar eindigt hij bij de top 3. Zijn doel op dit moment is het fluiten in de nog te vormen tweede divisie. Als een van de hoogtepunten beschouwd Lorenzo de wedstrijd van vorig jaar (AFC-EVV) waar zijn vader als vierde man fungeerde. Hier is toen zelfs een cameraploeg bijgeweest. Het filmpje is hieronder te vinden.
De COVS wenst Lorenzo aanstaande zaterdag veel succes, maar bovenal veel plezier bij zijn 600stewedstrijd Gemert-Schijndel!

Vers is het lekkerst
//