Spelregelbewijs

Bericht van de KNVB:

 

Met ingang van het seizoen 2014/’15 zijn spelers met geboortejaar 1998 en 1999 verplicht het spelregelbewijs te halen. Het doel van het spelregelbewijs is om voetballers van jongs af aan vertrouwd te maken met de regels en geeft hen meer inzicht in – én begrip voor – beslissingen van de scheidsrechter. Het kennen van de regels zorgt voor een sportiever spel, waarbij het juist toepassen van de regels er ook nog eens voor zorgt dat je als team meer kans maakt om te winnen.

Bij de start van de competitie moeten alle betreffende spelers in het bezit zijn van het spelregelbewijs. Spelers zonder spelregelbewijs mogen nog wel zes wedstrijden meespelen, waarbij zij iedere keer een waarschuwing ontvangen.  Een 7e maal meespelen zonder spelregelbewijs leidt uiteindelijk tot een tuchtzaak.

Met ingang van dit seizoen wordt er op het DWF een melding getoond bij spelers die nog niet in het bezit zijn van het spelregelbewijs. Deze melding is hoofdzakelijk bedoeld om de betreffende speler(s) en de vereniging te wijzen op het ontbreken van het spelregelbewijs. Van de scheidsrechter wordt geen verdere actie verwacht en mag deze spelers gewoon mee laten spelen.

Voor vragen kan contact worden opgenomen met spelregelbewijs@knvb.nl

Vers is het lekkerst
//